Al heel wat deelnemers voor Belcar

Het Belcar Endurance Championship dient zich dit seizoen opnieuw als boeiend aan. Het Belgisch uithoudingskampioenschap wordt op gang geschoten in het weekend van 22 en 23 april op Spa-Francorchamps (180 minuten). De andere 4 manches spelen zich allemaal af op Circuit Zolder: 3 en 4 juni New Race Festival Blancpain GT Series (125’), 15 en 16 juli Zolder Superprix (180’), 19 en 20 augustus (24 Hours of Zolder) en 14 en 15 oktober American Festival Nascar Finals (180’).

Het deelnemersveld begint ook stilaan duidelijk te worden. In de Belcar 2 staat uiteraard de Norma M20 FC van Deldiche Racing aan de start, waarmee Luc De Cock, Tim Joosen en Sam Dejonghe vorig jaar de titel behaalden. Thomas Piessens versterkt het team, zeker met het oog op de 24 uren. Er zijn ondertussen nog meer teams overgestapt naar de klasse van de prototypes. De Thiers-broers ruilen hun Ferrari voor een nieuwe Norma, ook McDonald’s Racing rijdt n een Norma en daarnaast zijn er de Wolf-bolides van PK Carsport, Euroracing, een Radical van Oracle Cars, en in de Belcar 3 de Sakers van Lefevere en Roskam.

 In Belcar 1 wordt het een volledig Porsche-onderonsje tussen MExT Racing Team, Speedlover, EMG en Belgium Racing. In Belcar 4 zijn er al zeker de BMW’s van Euroracing en EMG, Beliën Motorsport sleutelt nog aan de BMW 120d. PG Motorsport tenslotte rijdt met een Porsche Cayman in Belcar 3. In Belcar 5 wil QSR Racing revanche voor het nipt missen van de titel 2016. In de BMW Clubsport Trophy-getinte klasse krijgen ze het gezelschap van Convents Racing, Carlier Racing en Skylimit Yokohama, terwijl hetzelfde QSR en ook Baelus een BMW M235i Cup inzetten op Belcar 3.30233