Lay-out zonder grafische opsmuk voor printers

Het weer: winterweer in aantocht

Woensdag 11 januari 2017

Een krachtige depressie wordt de volgende 48 uur weerbepalend voor onze streken met veel wind en flink wat regen. In het kielzog van deze depressie wordt op het einde van de week koude lucht aangevoerd en de neerslag krijgt dan steeds meer een winters karakter. In het weekend zijn zelfs onvervalste sneeuwbuien mogelijk.
Vanavond staat nog een koude wind, maar de meeste neerslag is weg.
Morgen komt er flink wat wind te staan uit het zuidwesten. Na de middag kan de wind zelfs vrij krachtig worden. In de avond en volgende nacht zijn er windstoten mogelijk tot 80 km/u. Na een droge ochtend komt er regen opzetten, die tot de avond aanhoudt. Tijdens de nacht krijgt de neerslag een winters karakter. Maxima rond 7 graden.
Vrijdag is het overwegend zwaar bewolkt. In de ochtend zijn enkele sneeuwbuien mogelijk, nadien worden dat buien van regen en sneeuw of gewoon regen. Tussendoor zijn er ook drogere perioden. De maxima komen uit op 4 graden en vooral voor de middag staat er nog veel wind met windstoten tussen 50 en 70 km/u.
Zaterdag is het koud met slechts een graad of 3. Bovendien staat er een gure wind uit het noordwesten. Er komt een aantal buien opzetten van sneeuw of smeltende sneeuw. De kans op een sneeuwtapijtje van enkele centimeters is groot.
Zondag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Later in de namiddag is er kans op wat sneeuw of regen en sneeuw gemengd bij maxima rond 3 graden.
Na het weekend blijft het stilaan droog en geleidelijk is er ook ruimte voor de zon. Er breekt echter een koude periode aan met algemene matige nachtvorst en maxima die amper boven het vriespunt uitkomen. Het koude weer houdt alvast tot en met het volgende weekend aan. (Michel Nulens - Meteoservices)