Het weer: somber

De overgang naar een zachter weertype ging niet zonder slag of stoot, maar ondertussen is onze regio in de zachte lucht aanbeland. Het is hierbij licht wisselvallig met soms regen, maar er zijn zeker ook droge momenten. Het kwik komt de volgende dagen een stuk hoger uit en de wind neemt toe. Voorlopig heeft de winter ons even verlaten.
Vandaag verdwijnt het sneeuwtapijtje stilaan, maar het is tot de avond nog erg gevaarlijk op de weg. Af en toe kan er aanvriezende motregen vallen. Het kwik klimt tot een graad of 2. Volgende nacht wordt het erg mistig bij minima rond 1 graad. Aan de grond kan het vriezen en er is dus opnieuw kans op gladheid.
Morgen wordt een sombere dag, waarbij nevel en mist slechts moeizaam opgeruimd geraken. Lokaal kan het mogelijk de hele dag mistig blijven. De maxima liggen rond 6 graden.
Maandag kan het geruime tijd duren alvorens de mist opgeruimd wordt. Nadien blijven de wolken hardnekkig, maar het is meestal droog. De maxima liggen rond 6 graden.
Dinsdag kan het in de vroege ochtend regenen. Nadien wordt het echter droog en zijn er enkele opklaringen. De maxima komen uit op gemiddeld 6 graden en het is vrij winderig.
De volgende dagen wordt het nog wat zachter, maar op donderdag gaat het regenen. Op het einde van de week gaat het kwik opnieuw omlaag en zijn er winterse buien mogelijk. 29886