Het weer: rustig herfstweer!

Drukstijgingen zorgen voor droog weer in onze streken, maar de onderste luchtlagen zijn vochtig, waardoor nevel en mist gemakkelijk kunnen vormen. Indien de nevel en mist kan opgeruimd worden is er ruimte voor de zon. De volgende dagen domineert een hogeluchtdrukgebied aanhoudend het weerbeeld. In de tweede helft van de week is er echter wat meer wind, waardoor de kans op mist afneemt.
Vandaag kan het enige tijd duren voor nevel en mist zijn opgeruimd. Nadien is het zwaar bewolkt. Later kan de zon af en toe door het wolkendek breken. In het westen is er meer kans op zon. Op veel locaties blijft het echter grijs. De maxima liggen rond 12 graden en de wind is zwak.
Morgen is het nevelig in de ochtend en lokaal komt er mist voor. Het kan enige tijd duren alvorens de mist wordt opgeruimd en mogelijk kan de mist lokaal hardnekkig zijn. Waar de mist wordt opgeruimd is er echter ruimte voor de zon. De maxima komen uit op gemiddeld 13 graden en de wind waait meestal zwak uit het zuidwesten.
Donderdag is de kans op mist kleiner en kunnen er meer opklaringen voorkomen. De maxima liggen rond 14 graden.
Vrijdag schuift een verzwakte storing over onze streken. Het blijft droog, maar wolkenvelden domineren het weerbeeld. De maxima liggen rond 14 graden en de wind waait meestal zwak.
Tijdens het weekend houdt het rustige herfstweer aan met een afwisseling van zon en opklaringen. De kans op mist is wat kleiner en er staat niet teveel wind. (Michel Nulens - Meteoservices)29111