Het weer: koele polaire lucht!

Koele polaire lucht wordt over onze streken aangevoerd en is verantwoordelijk voor ondermaatse temperaturen. Bovendien zorgen depressies en storingen voor erg wisselvallig weer met vaak veel bewolking en geregeld een bui of wat regen.
Vandaag maken opklaringen in de avond plaats voor regen vanuit het westen. De rest van de nacht verloopt regenachtig bij minima rond 14 graden.
Morgen is het in de ochtend en voormiddag regenachtig. Na de middag vallen er enkele buien, maar nadien blijft het meestal droog en zijn er ook opklaringen. De maxima liggen rond 19 graden.
Vrijdag wordt een sombere dag met van tijd tot tijd wat lichte regen of motregen. Er zijn ook droge perioden en de maxima liggen rond 20 graden.
Zaterdag is het droog in de ochtend met opklaringen. Nadien komen er verspreid wat buien voor. De maxima liggen rond 18 graden.
Zondag is het vrij zonnig in de ochtend. Na de middag neemt de bewolking toe, maar het blijft droog tot de avond bij 20 graden.
Na het weekend is het vaak droog met een wisselende bewolking. Af en toe kan er echter een bui vallen. Het kwik komt op een vrij normale 22 graden uit. Voorlopig is er nog niet echt zomerweer in zicht. (Michel Nulens - Meteoservices) 27843