Het weer: meer dan 10 graden kouder

Het gaat even schrikken worden als we tijdens het pinksterweekend buitenkomen. In een noordelijke luchtstroming wordt immers gevoelig koudere lucht aangevoerd, waarbij de maxima meer dan 10 graden lager uitkomen dan de voorgaande dagen. Het blijft wel meestal droog.
Vandaag wordt het warm bij maxima rond 23 graden. De zon domineert, al komen er ook enkele wolken voor. In de namiddag is er kans op een enkele lokale bui, eventueel met een donderslag.
Morgen komen er veel wolken opzetten. Een drupje motregen is niet uitgesloten, maar meestal is het droog. In de latere namiddag zijn er enkele opklaringen. Een matige noorderwind voert erg koude lucht aan, waarbij het kwik stagneert op 12 graden.
Zondag is het vaak zwaar bewolkt. Een enkele regenbui is niet uitgesloten en het is nog steeds koud bij maxima rond 13 graden.
Maandag is de koude lucht nog steeds aanwezig bij maxima rond 13 graden. Wolken wisselen af met enkele opklaringen en er kan een lokale bui vallen. Meestal is het echter droog.
Dinsdag wordt de koude lucht verdreven en kan het kwik oplopen tot 16 graden. Het is wisselend bewolkt met af en toe zonneschijn. De kans op een bui is minimaal.
De volgende dagen gaat het kwik in stijgende lijn en is er meer zon. Tegen het weekend zijn maxima mogelijk van 20 graden en iets hoger. (Michel Nulens - Meteoservices)26279