Het weer: zomerse maxima!

Op de langere termijn kan een hogedrukgebied over onze streken opbouwen en met een zuidoostelijke luchtstroming wordt er warme lucht aangevoerd. Er zouden dan zomerse temperaturen ontwikkelen over onze streken. Eer het echter zo ver is, brengen storingen en depressies nog wisselvallig en nat weer.
Vandaag is het evenwel rustig en overwegend droog met opklaringen en wolken. Het wordt echter niet al te warm bij maxima rond 15 graden.
Morgen zijn er opklaringen in de ochtend, maar nadien neemt de bewolking gestaag toe. In de loop van de latere namiddag gaat het regenen vanuit het westen. Maxima rond 18 graden.
Maandag verlaat een storing met regen in de ochtend onze streken. Na de middag blijft er veel bewolking aanwezig, maar is het op een bui na, overwegend droog. Maxima rond 16 graden.
Dinsdag stroomt gestoorde lucht over onze streken met vooral veel wolken, maar af en toe ook wat regen of een bui. Er wordt echter wat zachtere lucht aangevoerd, waarbij het kwik kan oplopen tot 20 graden.
Woensdag stijgt de luchtdruk. Wolkenvelden maken steeds meer plaats voor de zon en wordt warmer bij 22 graden.
In het tweede deel van de week wordt de hogeluchtdrukinvloed dominanter. De wolken verdwijnen nagenoeg uit het weerbeeld en de zon kan domineren van de ochtend tot de avond. Samen met de aanvoer van warmere lucht kan het kwik zomerse waarden bereiken. Sommige weermodellen geven zelfs indicatie van tropische temperaturen in het weekend. (Michel Nulens – Meteoservices)21598