Statie Sport verslaat Viversel

In vierde provinciale A heeft Statie Sport voor de verrassing gezorgd met een 1-0 zege in het derby tegen Viversel (foto). Het was nochtans Standaard dat het best aan de wedstrijd begon en in de eerste helft heel wat kansen wist af te dwingen, de thuisdoelman liet zich niet verschalken. Na de rust nam Statie het initiatief, claimde tevergeefs twee strafschoppen en toen het uiteindelijk dan toch één kreeg, werd die ook nog gemist. In de 70ste minuut kwam de thuisploeg dan toch voor, meteen de einduitslag. Met een doelpunt in de 27ste minuut legde Eendracht Houthalen de uitslag tegen SK Heusden 06 al vast. De bezoekers probeerden nog heel wat te ondernemen, maar vonden dat hun aanvalslust beknot werd door de scheidsrechter, toch een terechte overwinning voor Houthalen.