Het weer: Winterse week

Na de doortocht van een storing, stroomt koudere lucht over onze streken, waarbij het kwik nog maar tot enkele graden boven het vriespunt klimt. Tijdens de nacht vriest het algemeen. Dit winters intermezzo houdt alvast aan tot volgend weekend.  
Vanavond neemt de bewolking toe, tijdens de nacht gevolgd door regen en smeltende sneeuw.
Morgen zorgt een storing voor betrokken weer. Drogere perioden wisselen af met perioden van lichte regen of regen en sneeuw gemengd. Tijdelijk kan er natte sneeuw vallen, maar een sneeuwtapijt wordt er niet dadelijk verwacht. De maxima liggen rond 6 graden. Volgende nacht is er kans op lichte sneeuwval en mogelijk kan er hier en daar een dun sneeuwtapijtje gevormd worden.
Maandag is het betrokken met voor de middag periodiek wat regen en sneeuw of natte sneeuw. Tijdelijk kan het zelfs gewoon sneeuw zijn. Na de middag blijft het meestal droog met later ook enkele sporadische opklaringen. De maxima liggen rond 3 graden.
Dinsdag is het meestal droog bij een wisselende bewolking. Na de middag is er meer zon. Na een koude ochtend met temperaturen rond het vriespunt, liggen de maxima rond 2 graden. 
De volgende dagen houdt het koude weer aan en de kans op nachtvorst neemt toe. Af en toe vallen er enkele buien met een winters karakter. Komen deze buien in de nacht, dan kan er tijdelijk sneeuw vallen, in de dagperiode zijn dat meestal buien van smeltende sneeuw, regen en sneeuw of korrelhagel. (Michel Nulens - Meteoservices)18275