Het weer: herfstweer!

Na de doortocht van een storing wordt gevoelig koelere lucht aangevoerd. Na het weekend wordt het weer bepaald door een omvangrijke depressie, vergezeld van storingen. De wind trekt aan en de neerslagkansen nemen sterk toe. Kortom, de herfst staat voor de deur!
Vandaag wordt zowat de laatste dag van de nazomer met maxima rond 22 graden en veel zon. Later in de namiddag komt er meer bewolking opzetten, maar het blijft droog.
Morgen verlaat een regenzone onze streken in de ochtend. Nadien staat er droog weer op het programma met een wisselende bewolking, maar het is gevoelig kouder bij 16 graden.
Maandag domineren wolken het weerbeeld, maar op een enkele drup regen na, blijft het meestal droog. De wind spant echter aan tot matig en de maxima liggen rond 18 graden.
Dinsdag schuift een storing over onze streken met veel wolken en perioden van regen, evenwel afgewisseld door drogere perioden. Bij maxima rond 18 graden is het relatief zacht.
Woensdag,donderdag en vrijdag wordt er flink wat regen verwacht, maar zijn er ook droge perioden met soms wat zon en het wordt wat zachter bij 21 graden. Ook tijdens het weekend blijven de neerslagkansen hoog. (Michel Nulens - Meteoservices)17284