Het weer: nazomertje op komst

Een uitloper van het hoog der Azoren bouwt op over onze streken en brengt na het weekend een nazomertje. Eer het echter zo ver is is onze regio nog onderhevig aan koele, onstabiele martieme luchtstromingen met een grote kans op buien. 
Zondag wordt een wisselvallige dag, waarbij zwaar bewolkte perioden afwisselen met enkele opklaringen. Reeds in de loop van de ochtend komen er enkele lokale buien opzetten. Een donderslag is mogelijk. Tussen de buien zijn er evenwel ook lange droge perioden en af en toe is er wat zon. De maxima liggen rond 19 graden   Maandag zijn er mistbanken mogelijk in de ochtend. Nadien volgt er een wisselende bewolking met ruimte voor wat zon. Maxima rond 20 graden. 
Dinsdag wordt een droge en vrij zonnige dag. Na mistbanken in de ochtend wordt het vrij zonnig en het kwik kan oplopen tot 22 graden.  
Woensdag kan het even duren alvorens het ochtendgrijs is opgeruimd. Nadien blijft het overwegend droog met vooral na de middag opklaringen. Maxima rond 22 graden.  De tweede helft van de week ziet er veel belovend uit met veel zon en maxima die richting 25 graden gaan. In het weekend wordt het wat minder warm bij 23 graden en is er meer bewolking. Mogelijk vallen er ook enkele buien. (Michel Nulens - Meteoservices)16952