Het weer: warmer na het weekend

Met 16,6 graden werd het dinsdag zowat de koudste dag van deze zomer. Deze temperaturen horen eerder thuis in half oktober. De koude lucht wordt aangevoerd door een noordwestelijke luchtstroming. Bovendien is de lucht onstabiel en gestoord, waarbij de neerslagkansen erg hoog liggen.
Morgen is het droog in de ochtend met opklaringen, maar er komen al vlug stapelwolken opzetten. Na de middag schuiven er lokale buien over de regio. Er is kans op een donderslag. De maxima liggen rond 18 graden.
Donderdag lijkt het een overwegend droge dag te worden, al komt er in de loop van de dag wel veel bewolking opzetten. De maxima liggen rond 18 graden.
Vrijdag is het droog in de ochtend. Na de middag komen er echter enkele buien opzetten vanuit het westen. Het kwik bereikt opnieuw 18 graden.
Het weekend verloopt eveneens wisselvallig met enkele buien en maxima rond 18 of 19 graden. Mogelijk is het op zondag langere tijd droog. Na het weekend wordt het terug warmer bij maxima rond 23 graden. De neerslagkansen blijven echter vrij groot. (Michel Nulens - Meteoservices)16839