Het weer: lentetemperaturen

Tussen storingen in krijgen we anticyclonale invloeden, wat droog weer oplevert. Bovendien overheerst een zuidelijke luchtstroming, waardoor de temperaturen bijzonder hoog blijven voor de tijd van het jaar. Ook op de lange termijn komt er weinig verandering in deze situatie en alvast tot het einde van de maand blijft het relatief zacht. Het ziet ernaar uit dat de winter ons deze keer heeft overgeslagen.
Vandaag is het fris in de ochtend bij temperaturen rond 2 graden en er komt veel hoge bewolking voor. De zon kan later door deze hoge wolkenvelden breken en doet het kwik flink klimmen bij maxima rond gemiddeld 13 graden.
Morgen schuift een zwakke storing over onze streken met vooral veel wolken, maar af en toe ook lichte regen. In de loop van de namiddag blijft het echter droog. De maxima liggen rond 10 graden.
Donderdag zijn er opklaringen in de ochtend, maar nadien neemt de bewolking toe. Na de middag volgt er regen vanuit het westen en de wind wakkert aan. Maxima rond 11 graden.
Vrijdag is het zwaar bewolkt tot betrokken in de ochtend, maar het blijft overwegend droog. Na de middag zijn er opklaringen. Er staat een matige wind en de maxima liggen rond 10 graden.
Het weekend verloopt relatief zacht bij temperaturen rond 10 graden, al zijn de nachten eerder fris bij 3 graden. Zaterdag kan er wat regen vallen, maar zondag is het meestal droog. Na het weekend komt het kwik terug enkele graden hoger uit. (Michel Nulens - Meteoservices)15347