Het weer: het wordt weer zachter!

Depressies en storingen met regen staan op de lange termijn op het programma. Daarbij gaan de temperaturen opnieuw hoger uitkomen. Tussen de storing in is er ruimte voor wat zonneschijn.
Vandaag maakt een storing met flink wat regen en wind in de vroege namiddag plaats voor opklaringen vanuit het westen. Later in de namiddag is er ook ruimte voor wat zon. Maxima rond 8 graden.
Morgen is het koud in de ochtend met grondvorst. Nadien zijn er opklaringen, maar later komt er meer bewolking opzetten. Het blijft overwegend droog en de maxima liggen rond 8 graden.
Maandag wordt het schitterend zonnig weer met nauwelijks wolken. Na een koude ochtend bij vriestemperaturen, klimt het kwik tot een graad of 9.
Dinsdag domineren wolken het weer in de ochtend. Op een drupje motregen na, blijft het meestal droog. Na de middag volgen er opklaringen en de maxima komen uit op 9 graden.
Woensdag gaat het regenen en flink waaien in de voormiddag. Na de middag wordt het droger, maar zijn er ook enkele buien mogelijk. De maxima liggen rond 9 graden.
De tweede helft van de week verloopt erg wisselvallig met geregeld wat regen of enkele buien. Het wordt echter nog wat zachter bij maxima die rond of zelfs iets boven 10 graden uitkomen. Ook de lange termijn voorziet hoge temperaturen en wisselvallig weer. (Michel Nulens - Meteoservices) 15212