Het weer: zacht en wisselvallig

Zachte zuidwestelijke luchtstromingen blijven het weerbeeld voor de volgende 10 dagen domineren. Storingen en depressies horen er echter ook bij, waarbij wind en neerslag geregeld op het programma staan. Een groene en natte Kerst wordt door de meest recente weermodellen bevestigd.
Vandaag zijn er opklaringen, maar er komen ook veel hoge wolken voor. Het blijft echter droog en het is behoorlijk zacht bij maxima rond 9 graden. Er staat wel wat wind.
Morgen domineren wolken en periodiek valt er wat motregen. Na de middag is het echter vaak droog met mogelijk enkele opklaringen. De maxima komen uit op 10 graden.
Donderdag verlaat een actieve storing, met veel neerslag, in de loop van de ochtend de regio. De krachtige wind neemt stilaan wat af en er volgen opklaringen. Een bui is echter ook mogelijk bij maxima rond 8 graden.
Vrijdag klimt het kwik tot 7 graden. Wolken domineren vaak, maar er zijn ook opklaringen. Een bui is niet uitgesloten, al is het meestal droog. Er staat een matige wind.
In het weekend liggen de maxima rond 8 of 9 graden en de neerslagkansen blijven erg hoog. Vooral zaterdag verloopt regenachtig, zondag vallen er enkele buien. Na het weekend is er nauwelijks verandering met geregeld regen, wind en vooral hoge maxima. (Michel Nulens - Meteoservices)14846