Het weer: drogere periode

Onder impuls van een hogedrukgebied met kern over Frankrijk ziet de lange termijn er droog uit en de kans op zonneschijn neemt toe. Op de korte zorgt een zwakke storing voor veel bewolking, waaruit wat lichte regen kan vallen.
Vandaag domineren wolken en zo nu en dan kan er wat lichte regen of motregen vallen. Het kwik bereikt 7 graden en er staat een matige zuidwestenwind.
Morgen zijn het opnieuw de wolken die domineren, maar het is overwegend droog. Het wordt wat zachter bij maxima rond 9 graden.
Maandag zijn er talrijke wolken, maar af en toe is een opklaring mogelijk. Opnieuw blijft het overwegend droog en de maxima komen uit op 7 graden. De wind kiest voor een zuidelijke sector.
Dinsdag zijn er opklaringen en er is ruimte voor de zon. Na een koude ochtend met grondvorst, kan het kwik oplopen tot 6 graden.
De volgende dagen houdt het droge weer aan en er zijn opklaringen. In het weekend wordt de bewolking opnieuw belangrijker. De maxima liggen meestal in de buurt van 6 graden. Tijdens de nacht daalt het kwik tot het vriespunt en soms zelfs komt het tot lichte vorst. (Michel Nulens - Meteoservices) 14754