Het weer: na het weekend kouder!

Aanvankelijk domineren koude maritieme luchtstromingen met veel wolken en van tijd tot tijd neerslag. Na het weekend schuift de kern van een hogedrukgebied over ons land. De neerslagkansen worden fors lager en de zon krijgt meer kansen om tevoorschijn te komen. Het wordt echter wel kouder.
Vandaag houdt de regen aan tot de avondperiode. Maxima rond 8 graden. Morgen bereikt het kwik 9 graden. In de ochtend is het regenachtig, maar nadien blijft het meestal droog. De wolken zijn echter steeds in de meerderheid.
Zondag is het zwaar bewolkt tot betrokken, maar het blijft overwegend droog. Het kwik kan oplopen tot 8 graden. In de ochtend is het echter koud bij 2 graden en aan de grond kan licht vriezen.
Maandag is er veel bewolking, maar af en toe kan de zon even doorbreken. Het blijft droog en de maxima komen uit op 7 graden.
Dinsdag is het droog, maar lage wolken en mist kunnen mogelijk de hele dag aanwezig blijven. In de ochtend vriest het licht, nadien komt het kwik uit op 3 graden.
Woensdag is het mistig in de ochtend. Nadien zijn er talrijke wolken, maar af en toe is er een zonnestraaltje mogelijk. Maxima rond 4 graden e in de ochtend vriest het licht. De volgende dagen blijft het eerder koud bij maxima rond 5 graden en de neerslagkansen nemen stilaan weer toe. Winterse buien zijn hierbij mogelijk. (Michel Nulens - Meteoservices)14684