Het weer: aanhoudend zacht

De kern van een hogedrukgebied komt over Scandinavië te liggen, waarbij de windrichting in onze streken oost tot zuidoost wordt. Hierdoor wordt er drogere landlucht aangevoerd en is de kans op mist kleiner. Op korte termijn kan echter een verzwakte storing over onze regio schuiven met kans op enkele regendruppels.
Zondag maken opklaringen plaats voor toenemende wolken. Af en toe kunnen er enkele regendruppels vallen, maar veel stelt dit niet voor. Het wordt wat minder zacht bij 17 graden.
Maandag stijgt de luchtdruk opnieuw en staat er droog weer op het programma. Na enkele mistbanken in de ochtend wordt het flink zonnig. De maxima liggen rond 18 graden.
Dinsdag wordt het een rustige herfstdag bij maxima rond een aangename 19 graden. Er is flink wat zon, al komen er ook enkele wolken voor.
Woensdag wisselen zonnige perioden af met wolkenvelden. Het is behoorlijk warm bij maxima rond 20 graden.
De volgende dagen nemen de neerslagkansen toe, al blijft het kwik nog steeds erg goed presteren bij maxima rond 19 of 20 graden. Tijdens het volgende weekend wordt er meer regen verwacht, maar nadien lijkt het opnieuw rustig en droog te worden. (Michel Nulens - Meteoservices)14150