Het weer: nog enkele zomerse dagen

Dankzij de gunstige invloed van het hogedrukgebied der Azoren kunnen we nog rekenen op enkele zomerse dagen met hoge temperaturen. Tijdens het weekend bereiken verzwakte storingen onze streken en nadien wordt er koelere lucht aangevoerd. De zomer lijkt stilaan ten einde te komen.  
Vandaag kregen we een mix van zon met af en toe stapelwolken. In de avond blijft het nog lang zonnig.  
Morgen wordt het opnieuw een zomerse dag bij maxima rond 24 graden en flink wat zon. Er zijn echter ook enkele stapelwolken aanwezig in het weerbeeld.  
Donderdag kan het kwik oplopen tot een zomerse 25 graden. Er zijn wat meer wolken mogelijk, maar de zon is geregeld van de partij.  
Vrijdag staat er een laatste zomerse dag op het programma bij maxima rond 25 graden. Er zijn een aantal stapelwolken, die soms kunnen domineren. De zon is echter vaak van de partij.  
Tijdens het weekend is er meer bewolking bij de doortocht van een zwakke storing. Er kan wat lichte regen vallen, maar grote hoeveelheden worden er niet verwacht. Het wordt wat koeler bij 21 graden. Na het weekend is het licht wisselvallig met tijdelijk buien en maxima die rond of net onder 20 graden uitkomen. (Michel Nulens - Meteoservices)13852