Rustig en koel lenteweer

Een hogedrukgebied bouwt vanuit het westen op over onze streken tijdens het weekend. Met een wind die tijdelijk naar het noordoosten ruimt wordt koele lucht aangevoerd, maar de zon is van de partij. In de ochtend vriest het aan de grond. Na het weekend is het nog enige tijd droog en het kwik komt wat hoger uit.  
Morgen wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Het blijft droog en de zon is geregeld van de partij. Na de middag komen er meer stapelwolken opzetten. Het is eerder fris bij maxima rond 12 graden.
Zondag is de zon van de partij, maar later op de dag wordt het bij momenten zwaar bewolkt. Het kwik komt een graadje hoger uit bij 13 graden. De wind waait uit een noordelijke sector.
Maandag liggen de maxima rond een eerder aangename 15 graden. Er zijn flinke zonnige perioden en de wolken zijn vaak in de minderheid. Tijdelijk is het helder weer, maar tegen de avond komt er meer bewolking opzetten.
Dinsdag is het wisselend tot zwaar bewolkt, maar het blijft overwegend droog. De maxima komen uit op 15 graden en de wind waait uit het westen tot het noordwesten.
De volgende dagen wordt er tijdelijk warme lucht aangevoerd en kunnen de temperaturen 20 graden bereiken. Het is daarbij droog en vrij zonnig. Op het einde van de week wordt het wat koeler en de neerslagkansen nemen stilaan toe.(Michel Nulens - Meteoservices) .12968