Het weer: hoge maxima

Na storingen en depressies stijgt de luchtdruk en staat er droger weer op het programma. Hierbij wordt in een zuidwestelijke luchtstroming vrij zachte lucht aangevoerd, waarbij het kwik soms tot boven 20 graden klimmen.
Vandaag verlaat een storing in de ochtend de regio. Regen maakt plaats voor droger weer, maar wolken domineren aanvankelijk nog steeds. Na de middag zijn er enkele opklaringen, maar er komen ook buien tot ontwikkeling. Een lokale stevige bui met een donderslag is mogelijk. Het kwik bereikt 14 graden.
Morgen wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Tijdelijk komt er meer bewolking opzetten en een drupje regen is dan niet uitgesloten. Nadien is het opnieuw droog en zijn er opklaringen. Maxima rond 15 graden.
Zondag is er eerst veel hoge bewolking, maar de zon kan ook tevoorschijn komen. Naarmate de dag vordert krijgt de zon steeds meer ruimte. De wind kiest voor het zuiden en er wordt warme lucht aangevoerd waarbij het kwik kan oplopen tot 22 of 23 graden.
Maandag neemt de bewolking vanuit het westen toe. Later komt er wat regen opzetten of er vallen buien. Er is kans op onweer. De maxima liggen rond 20 graden.
Dinsdag wordt het wat minder warm bij 18 graden. Wolken wisselen af met zonnige perioden en het blijft meestal droog.
De volgende dagen bouwt er een hogedrukgebied op over onze streken en er staat meestal droog weer op het programma. De zon kan steeds meer tevoorschijn komen en de maxima liggen rond 20 graden. Vooral in het weekend wordt het flink zonnig. (Michel Nulens - Meteoservices)12906