Het weer: hoge neerslagkansen!

De invloed van depressies wordt gekenmerkt door hoge neerslagkansen. Met de aanvoer van koele, gestoorde lucht vanuit het noordwesten gaat het kwik bovendien flink achteruit. Alvast tot het einde van de week houdt het wisselvallige en koele weer aan. In het weekend kan een hogedrukgebied onze regio aandoen.
Vandaag schuift een storing vanuit het westen over onze streken. Opklaringen in de ochtend maken plaats voor toenemende wolken en het gaat enige tijd regenen. Pas na de middag klaart het terug uit. Het kwik bereikt 20 graden.
Morgen kan er in de ochtend regen vallen en nadien zijn er enkele buien. Na de middag blijft het echter stilaan droog en is er meer ruimte voor de zon. De maxima liggen rond 19 graden.
Donderdag trekt een storing over onze streken met veel wolken, waaruit nu en dan wat lichte regen of motregen kan vallen. Veel neerslag wordt er niet verwacht en er zijn ook droge perioden. Maxima rond 18 graden.
Vrijdag gaat het harder waaien en met in een noordwestelijke onstabiele luchtstroming kunnen enkele buien tot ontwikkeling komen. Tussendoor zijn er echter ook opklaringen. Maxima rond 19 graden.
Tijdens het weekend stijgt de luchtdruk, waardoor de kans op neerslag beduidend afneemt. Zaterdag zijn er bij momenten nog talrijke wolken, maar ook de zon is van de partij. Zondag is er meer zon en wordt het een stuk warmer bij 21 graden. Ook na het weekend kan het hogedrukgebied het weer nog enkele dagen domineren en het kwik klimt nog wat hoger richting 23 of 24 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)11364