Het weer: verbetering!

Al enkele dagen geven de weerkaarten een opbouw van een hogedrukgebied aan, die ons weer na het weekend zou gaan bepalen. De tendens voor de langere termijn ziet er daarbij toch wel positief uit. Echter de korte termijn en zeker het weekend is nog onderhevig aan depressies en storingen.
Vandaag wordt het, na een regenachtige ochtend, enige tijd droog. De wolken blijven echter domineren, maar na de middag zijn er ook enkele opklaringen. Er komen dan echter buien opzetten, die lokaal kunnen vergezeld worden van een donderslag. Maxima rond 19 of 20 graden.
Zaterdag klimt het kwik tot 19 graden. Wolken domineren en voor de middag valt er af en toe wat lichte motregen, evenwel afgewisseld door drogere perioden. Na de middag komen er buien opzetten en opnieuw is er kans op onweer.
Zondag is het vaak bewolkt en nu en dan vallen er enkele buien. Tussendoor is er ook wat zon bij 19 graden. In de avond verdwijnen de buien stilaan.
Maandag stijgt de luchtdruk. Na een nevelige ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Op een lokale bui in de namiddag na, is het overwegend droog en het kwik klimt tot 20 graden.
Dinsdag wordt het warmer bij 22 graden. Een storing zorgt eerst voor veel wolken met wat lichte regen of motregen, maar naarmate de dag vordert zou het droog moeten blijven en volgen er ook enkele opklaringen.
De dagen nadien komt de zon meer in het weerbeeld en het is overwegend droog. Het kwik klimt richting 25 graden en het lijkt dan toch zomers te worden. Een enkel weermodel voorziet echter kans op een warmteonweer. Op het einde van de week zorgt een depressie even voor wisselvallig weer, maar nadien zou een hogedrukgebied zich voor langere tijd gaan ontfermen over ons weer. Laten we hopen dat deze tendens bevestigd wordt. (Michel Nulens - Meteoservices)11003