Het weer: wisselvallig!

Wisselvallig is helaas de enige term die we kunnen gebruiken om het weer voor de volgende dagen te beschrijven. Eigenlijk is dit zelfs geldig tot bijna het einde van de maand. Onder invloed van depressies over de Noordzee en het grootste deel van Europa, komt er de volgende weken niet zoveel verandering in het weerbeeld. Pas op het einde van de maand lijkt er een verbetering te komen.
Vandaag neemt de bewolking gestaag toe en in de avond volgt er regen vanuit het westen. De maxima komen uit op 11 of 12 graden en het is erg winderig.
Morgen wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Het is enige tijd droog, maar later komen er enkele buien opzetten. Een donderslag is niet geheel uitgesloten. Maxima rond 13 graden en vrij winderig.
Donderdag zijn er vaak zwaar bewolkte perioden en ook nu weer vallen er een aantal buien. De grootste kans op een bui is voorbehouden voor de namiddag. Het kwik bereikt 14 graden.
Vrijdag blijft de kans op buien erg groot, al komen de meeste buien in de namiddag voor. Het kwik doet een stapje terug bij 12 graden en er staat weinig wind. Het weekend verloopt eerder fris bij 12 of 13 graden en nog steeds vallen er enkele buien.
Tussendoor zijn er echter ook droge perioden met wat zon en er is niet al te veel wind. Alvast tot het einde van de week blijft de kans op neerslag erg hoog. In de tweede helft van de week wordt het wel gevoelig zachter. (Michel Nulens - Meteoservices)10355