Ongerustheid over verkeersdruk op Koolmijnlaan

Printversie van het berichtMail dit bericht naar een kennis
Woensdag 13 juni 2018
Ongerustheid over verkeersdruk op Koolmijnlaan
De dorpsraad Berkenbos mocht vanavond een pak volk verwelkomen op de volksvergadering in de Sint-Martinusgilde. De aanwezigen kregen onder meer een uiteenzetting door projectcoördinator Josiane Mercken over het nieuwe winkelproject tussen Brugstraat, Koolmijnlaan en Schansstraat. Ze deed uit de doeken aan welke beperkingen en nevenvoorwaarden de plannen waren onderworpen. Onder meer een beperking tot 5.000 m² winkeloppervlakte, met voldoende parkeerplaatsen, één in- en uitgang naar de parkings om de mobiliteit op de Koolmijnlaan niet teveel te belasten, twee voetgangersdoorsteken en vrachtwagens die onder de brug door hun aansluiting richting mijn nemen. Ondertussen is het project ook bijgestuurd en wordt de Brico vervangen door een speelgoedwinkel. Uit de vragen bleek dat de inwoners zich vooral zorgen maken over extra verkeersdruk op de nu al zwaar belaste Koolmijnlaan.

De dorpsraad gaf verder ook toelichting bij de geplande werken in de Weg naar de Grauwe Steen en de Sint-Maartenlaan. De eerste krijgt gescheiden riolering om wateroverlast te voorkomen, een verhoging aan het kruispunt met de Sint-Antoniusstraat en fietssuggestiestroken. Voor de Sint-Maartenlaan zijn evenzeer nieuwe riolering, voetpaden en wegdek voorzien. Daar is nog een aparte vergadering voor de buurt gepland.

Wat de stille wegen betreft, heeft Berkenbos er drie: tussen Gasthuisstraat en Watertorenstraat, aan de Terrillaan en het Heksenpad langs de Oude Baan. Vooral bij dat laatste zijn er moeilijkheden voor gebruikers door de houding van een belendende eigenaar. De zaak wordt later deze maand opnieuw aangekaart op het overleg. Bij de vragenronde kwamen vooral ergernissen over slechte fietspaden, wegen, vervuiling door sigarettenpeuken, zwerfvuil en sluikstorten aan de oppervlakte. De dorpsraad riep op om hinder ook te signaleren via de meldingskaarten.
Ongerustheid over verkeersdruk op Koolmijnlaan |Foto 1|Ongerustheid over verkeersdruk op Koolmijnlaan |Foto 2|Ongerustheid over verkeersdruk op Koolmijnlaan |Foto 3|
Startpagina
Lettergrootte
Felicitaties & wensen
26/11
Voor: KREABO Toneelgroep
Van: Alice en Jacqueline Meynen en cupers
Proficiat aan toneelgroep kreabo uit Boekt bij hun 40 jarig bestaan en hun zeer geslaagd stuk van dit jaar nu Anateuka ook voor al de auteurs het was een fijne avond en dank voor de traktatie in de school Alice en Jacqueline
23/8
Voor: Maria Claes
Van: Jean Peeters
Van harte een gelukkige verjaardag gewenst.
28/5
Voor: Mady Celis
Van: Heidi Eggen
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Maak er een super leuke dag van. 29/05
7/4
Voor: Willy en Simonne Hody-Aerts
Van: Nathalie Hody
op 10 april 2018, zijn jullie 50 jaar getrouwd!! een dikke proficiat !! Nog vele mooie jaren samen!