Het weer: Winterse buien!

Een omvangrijke depressie over het noorden van Europa, bepaalt nog enige tijd het weerbeeld in onze streken met grote wisselvalligheid en koude luchtstromingen. Na het weekend stabiliseert de atmosfeer en wordt het droger, maar ook kouder.
Vanavond komen nog enkele winterse buien opzetten terwijl de temperatuur daalt.
Morgen wordt het uitkijken in de ochtend voor gladheid door lichte vorst, maar ook door hier en daar enkele sneeuwbuien. De dag verloopt wisselvallig met droge perioden, maar ook winterse buien. Naar de middag toe worden dat meestal regenbuien of buien van regen en sneeuw. De maxima liggen rond 5 graden.
Maandag vallen er opnieuw enkele winterse buien, maar is het tussendoor ook langere tijd droog. In de loop van de namiddag verdwijnen de buien stilaan uit het weerbeeld. De maxima liggen rond 3 graden.
Dinsdag domineren wolken, maar het blijft overwegend droog. Na een koude ochtend met algemene vorst, klimt het kwik tot 3 graden.
De volgende dagen is er wat meer zon, maar de temperaturen komen overdag nog maar amper boven het vriespunt uit. Het blijft wel meestal droog. Alvast tot na het weekend houdt dit koude en meestal droge winterweer aan. (Michel Nulens – Meteoservices) 18428