Het weer: Uitzonderlijk zacht weekend

Tussen een hogedrukgebied over Oost-Europa en depressies nabij de Britse-Eilanden, wordt in een zwakke zuidelijke luchtstroming erg zacht lucht naar onze streken getransporteerd. Het kwik komt in het weekend bijzonder hoog uit. Storingen zijn vlakbij, maar zorgen enkel voor wolkenvelden. Na het weekend wordt het minder zacht en licht wisselvallig.
Vandaag wordt erg zachte lucht aangevoerd, waardoor het kwik bijzonder hoog uitkomt voor deze tijd van het jaar met maxima rond 15 graden. Wolken en zon wisselen elkaar af en het blijft droog.
Morgen kan het kwik liefst nog een graadje hoger uitkomen bij 16 graden. Eerst is er behoorlijk wat zon, maar in de loop van de namiddag komen er meer wolken opzetten.
Maandag valt er wat regen in de ochtend. Nadien wordt het droger en zijn er ook opklaringen vanuit het noodwesten. Het wordt minder zacht bij 12 graden.
Dinsdag is het wisselend bewolkt, maar na de middag wordt het zwaar bewolkt en later volgt er wat regen. Maxima rond 10 graden.
In de tweede helft van de week blijft het relatief zacht bij maxima rond 12 graden, maar wolken domineren vaak en er valt geregeld wat regen. Het weekend lijk droger te verlopen. (Michel Nulens - Meteoservices)17758