Het weer: Uitzonderlijk zacht!

Een hogedrukgebied over het oosten van Europa domineert het weerbeeld in het weekend en blokkeert storingen ten westen van onze streken. Daarbij wordt in een zuidelijke luchtstroming erg warme lucht naar onze streken gestuurd. Het is hierbij uitzonderlijk zacht. Na het weekend nemen depressies het heft in handen en wordt het wisselvallig en een gevoelig stuk kouder.
Morgen domineert de zon het weerbeeld, nauwelijks gehinderd door wolken. Het kwik klimt tot een uitzonderlijk zachte 21 graden. Er staat wel een matige wind uit een zuidelijke sector.
Zondag komt er vanuit het westen stilaan meer bewolking opzetten en op het einde van de namiddag is een spat regen of een bui niet uitgesloten. De maxima liggen rond 17 graden.
Maandag trekt een storing over onze streken met veel wolken en perioden van regen. De maxima liggen rond 15 graden.
Dinsdag verloopt somber en regenachtig. Tussendoor zijn er wel drogere perioden, maar opklaringen komen er niet voor. Het is bovendien koud bij maxima rond slechts 12 graden.
De tweede helft van de week kondigt zich droger aan met ook wat zon, maar de temperaturen blijven meestal schommelen rond 12 of 13 graden.(Michel Nulens - Meteoservices)
17544