Kerkorgel van Eversel binnenkort gerestaureerd

Printversie van het berichtMail dit bericht naar een kennis
Donderdag 25 mei 2017
Kerkorgel van Eversel binnenkort gerestaureerd
Het kerkorgel van Eversel wordt binnenkort gerestaureerd, mogelijk starten de werken al in het najaar. Sinds 2003 is het orgel beschermd omwille van zijn artistieke en historische waarde. Volgens de archieven zou het gebouwd zijn ergens tussen 1770 en 1825, door de orgelmakers Vermeulen uit Weert. Het was trouwens bestemd voor de kerk van Heusden, maar na de oprichting van de kerk in Eversel in 1849 werd het voor 500 frank overgekocht.

De restauratie van het orgel was al langer nodig, maar eerst moest de kerk zelf gerestaureerd worden om beschadiging van het instrument te voorkomen. Dat is 6 jaar geleden gebeurd, daarna was het tot dit jaar wachten op de goedkeuring door de Vlaamse overheid. Die kende ook een belangrijke toelage toe, samen met een doorgeeflening van de gemeente kan de restauratie zo volledig betaald worden. Nu loopt de aanbestedingsprocedure. Eenmaal de restaurateur gekend is, wordt het orgel ontmanteld en naar zijn ateliers overgebracht. Mogelijk begin 2019 kan het dan teruggeplaatst worden. De tussentijd zal overbrugd worden met een verplaatsbaar orgel. (foto Willy Van Aelst)
Startpagina
Lettergrootte
Felicitaties & wensen
26/11
Voor: KREABO Toneelgroep
Van: Alice en Jacqueline Meynen en cupers
Proficiat aan toneelgroep kreabo uit Boekt bij hun 40 jarig bestaan en hun zeer geslaagd stuk van dit jaar nu Anateuka ook voor al de auteurs het was een fijne avond en dank voor de traktatie in de school Alice en Jacqueline
23/8
Voor: Maria Claes
Van: Jean Peeters
Van harte een gelukkige verjaardag gewenst.
28/5
Voor: Mady Celis
Van: Heidi Eggen
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Maak er een super leuke dag van. 29/05
7/4
Voor: Willy en Simonne Hody-Aerts
Van: Nathalie Hody
op 10 april 2018, zijn jullie 50 jaar getrouwd!! een dikke proficiat !! Nog vele mooie jaren samen!