Het weer: zomers!

De weerkaarten zijn in een erg gunstige zin geëvolueerd en beloven ons een langere periode van standvastig, droog en zonnig weer. Dankzij een hogedrukgebied die de volgende dagen over onze streken opbouwt wordt bovendien warme lucht aangevoerd en lijkt de zomer wel aangebroken. Laten we hopen dat deze tendens aan kan houden. Vandaag is er flink wat zon, maar er komen ook wolken voor, die af en toe voor de zon schuiven. Het blijft droog en het kwik loopt op tot 17 graden.
Morgen zijn er zonnige perioden en na een koude ochtend met grondvorst, klimt het kwik tot 19 graden. Af en toe schuiven er wolken voorbij.
Zondag is het zonnig in de ochtend. Nadien zorgt een verzwakte storing voor enkele wolkenvelden, maar er is nog steeds ruimte voor de zon. Het kwik klimt tot 19 graden.
Maandag ruimt de wind naar het zuidoosten en wordt er warmere lucht aangevoerd, waarbij maxima van 22 graden mogelijk zijn. Het is vrij zonnig, maar tijdelijk komt er meer bewolking voor.
Dinsdag is het stralend zonnig weer en bij een zwakke zuidoostenwind kan het kwik klimmen tot 22 graden.
De volgende dagen zorgen hogedrukinvloeden voor standvastig, droog en zonnig weer. Met een zuidoostelijke luchtstroming wordt aanhoudend warme lucht aangevoerd en kan het kwik tot boven 20 graden klimmen. De nachten verlopen evenwel fris, al wordt er geen vorst verwacht.(Michel Nulens - Meteoservices)
7376