Het weer: zachte periode

Na de invloed van een hogedrukgebied over onze streken, kunnen depressies en storingen over onze regio dringen vanaf het einde van de week en tijdens het weekend. Het krokusverlof begint erg wisselvallig, maar wel met zachte maritieme luchtstromingen.
Vandaag is de luchtdruk relatief hoog, door de invloed van een hogeluchtdrukgebied. Het blijft droog en de zon is geregeld van de partij bij maxima rond 7 graden.
Morgen staat er opnieuw veel zon op het programma. Het is zelfs enige tijd helder weer. Na een koude ochtend met lichte vorst, kan het kwik tot 8 graden klimmen.
Vrijdag is het flink zonnig. In de loop van de namiddag wakkert de wind echter aan en later komt er ook meer bewolking opzetten. Het blijft echter droog tot de avond. Maxima rond een erg zachte 12 graden.
Zaterdag domineren wolken in de ochtend met tijdelijk wat regen. Nadien wordt het droog, maar de wolken blijven talrijk aanwezig. Het is zacht bij 11 graden.
Zondag zijn er zonnige perioden, afgewisseld met wolkenvelden. Een bui is mogelijk, maar meestal blijft het droog bij 9 graden.
Na het weekend blijft het vrij zacht bij maxima rond 8 of 9 graden. De zon kan geregeld door de wolken breken, maar er zijn ook perioden waarbij er buien of regen vallen. Bovendien is het vrij winderig. (Michel Nulens – Meteoservices)19515