Het weer: wisselvallig weekend

Een depressie bepaalt tijdens het weekend het weer in onze streken. Er wordt bovendien koudere lucht aangevoerd. Halfweg de werkweek komen we stilaan onder de invloed van een hogedrukgebied terecht met droger en wat zonniger weer. Deze tendens zou zich volgend weekend moeten verder zetten.
Vandaag afwisselend zon en stapelwolken. Na de middag komen er enkele plaatselijke buien opzetten vanuit het zuidwesten. Vaak is het echter droog.
Morgen zijn er eerst opklaringen, maar de bewolking neemt gestaag toe in het tweede deel van de namiddag volgt er lichte regen. Het kwik klimt tot 18 graden.
Zondag wisselen opklaringen af met wolkenvelden. Verspreid vallen er een aantal buien en een donderslag is mogelijk. Maxima slechts rond 16 graden.
Maandag is het vaak droog, maar wolken zijn in de meerderheid. Af en toe is er wat zon. Het blijft eerder fris bij maxima rond 17 graden.
Dinsdag is het overwegend zwaar bewolkt en in het noorden kan een drupje regen vallen. Later is ook elders wat regen mogelijk. Maxima rond 18 graden.
Woensdag zijn het de wolken die het weerbeeld domineren en een drupje regen is niet geheel uitgesloten. Vaak is het echter droog en de maxima komen uit op 20 graden.
Donderdag en vrijdag blijft het droog en in het weekend kan het kwik mogelijk tot iets boven 20 graden klimmen. Met de huidige weerkaarten lijkt de tweede helft van september relatief zacht te gaan verlopen.(Michel Nulens - Meteoservices)
8553