Het weer: lokaal veel neerslag

Het weer: lokaal veel neerslag

Een storing schuift vanuit het zuiden over onze streken, maar wordt in zijn noordelijke progressie geblokkeerd door het krachtig hoog over Scandinavië. De storing komt daarbij nagenoeg tot stilstand over onze streken en zorgt voor flink wat regen. Uiteindelijk wordt het toch droger en het weekend wordt ingezet met veel zon en zomerse maxima.
Vandaag domineren wolken het weerbeeld. Verspreid vallen er buien, die plaatselijk vergezeld worden van onweer. Er is daarbij ook kans op hagel. Op sommige plaatsen kan er erg veel neerslag vallen. Het wordt warm bij maxima rond 23 graden.
Morgen is het zwaar bewolkt tot betrokken met perioden van regen of buien, afgewisseld door drogere perioden. De atmosfeer is bovendien erg onstabiel, waardoor onweersbuien gemakkelijk kunnen ontstaan. Lokaal is er ook kans op hagel. Tussendoor zijn er droge perioden met soms ook enkele opklaringen. Door de hoge luchtvochtigheid en maxima rond 23 graden, voelt het vrij warm aan. De wind waait zwak tot soms matig uit een oostelijke sector.
Vrijdag is de atmosfeer een flink stuk stabieler, waardoor de kans op een bui erg klein is. De zon komt geregeld tevoorschijn en het wordt warm bij maxima rond gemiddeld 26 graden.
Zaterdag zijn er flinke zonnige perioden, afgewisseld door enkele wolken. Het kwik komt op een zomerse 28 graden uit. In de Kempen kan het mogelijk tropisch warm worden.
Zondag domineert de zon vrijwel de hele dag. Op het einde van de middag is er een kleine kans op een warmte-onweer. Het wordt erg warm bij maxima rond 28 of 29 graden.
Na het weekend is het nog steeds erg warm, maar de kans op onweersbuien neemt opnieuw flink toe. Alvast tot het einde van de week zijn de neerslagkansen hoog, maar tussendoor is er ook wat zon. De maxima komen wat lager uit met op het einde van de week gemiddeld 23 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)40097