Het weer in Heusden-Zolder

Erg koud weekend

Een krachtig hogedrukgebied over het noorden van Europa, kan niet verhinderen dat talrijke wolkenvelden onze streken bereiken. Het blijft wel meestal droog, al is er op zaterdag kans op een winterse bui. Na een thermisch dieptepunt, wordt het na het weekend gevoelig zachter en is er meer zon.
Vrijdag (12/04) maken opklaringen in de ochtend plaats voor toenemende wolken vanuit het noordoosten. Het blijft meestal droog, maar het is koud bij maxima rond slechts 8 graden en er staat een schrale wind.
Zaterdag (13/04) wordt het erg koud bij slechts 7 graden en er is kans op een lokale bui, mogelijk met korrelhagel of natte sneeuw. Meestal is het echter droog bij een wisselende bewolking.
Zondag (14/04) blijft het droog bij een afwisseling van wolken en zon. Het kwik bereikt gemiddeld 10 graden en er staat nog steeds een schrale wind.
Maandag (15/04) kiest de wind voor het oosten en wordt wat zachtere lucht aangevoerd. In combinatie met veel zon levert dit maxima op van een graad of 15.
Dinsdag (16/04) is het zonnig in de ochtend. Later komen er enkele wolken voor, maar de zon blijft domineren. Het kwik bereikt 16 graden.
De volgende dagen presteert het kwik erg goed voor de tijd van het jaar bij maxima rond 18 graden. Het blijft meestal droog en er is ook ruimte voor wat zon, al zijn er soms wel wat meer wolkenvelden. (Michel Nulens - Meteoservices)45438