Rugbydames winnen op verplaatsing

In het damesrugby heeft RC 9 Heusden-Zolder met 5-10 gewonnen bij Halle/Schilde. Eindelijk nog eens een wedstrijd na de gedwongen winteronderbreking. RC9 ging met veel vertrouwen na de 52-5 uit de heenwedstrijd. Heusden kon al snel scoren door gebruik te maken van een overlap. Daarna was het aan Halle/Schilde om de aanval op te zoeken. En kreeg de kans om tegen te scoren dankzij een penalty recht voor de palen. Het werd een misser maar door onoplettendheid kon Halle/Schilde een try scoren. 5-5 bij de rust. De 2de helft bleef spannend. RC9 duwde de tegenstander terug op de eigen helft, maar stootte op een sterke verdediging. Halle/Schilde antwoordde met enkele sterke individuele acties. Toch kon Heusden als enige scoren. Dankzij deze felbevochten overwinning en het puntenverlies van Maasland staat RC9 nu stevig op de 2de plaats.