Het weer: regen en wind

Na de invloed van een stormdepressie over de Noordzee, blijven we nog even in een strak windveld. Hierbij schuiven storingen en buien met de regelmaat van de klok over onze streken. Het blijft erg wisselvallig en vooral zacht. De eerste tekenen van kouder weer verschijnen op de weerkaarten pas na het weekend.
Vandaag zorgt een stormdepressie voor veel wind en vooral in de namiddag en avond ook voor veel regen. Er komen rukwinden voor tussen 70 en 90 km/u, maar een enkele uitschieter van 100 km/u is niet uitgesloten. De maxima liggen rond 11 graden.
Morgen blijft het meestal droog en er is ook ruimte voor wat zon. Er staat wel nog behoorlijk wat wind met rukwinden tot 70 km/u. Het kwik bereikt 9 graden. In de avond gaat het regenen.
Donderdag schuift een actieve regenzone over onze streken en het gaat hard regenen en opnieuw erg hard waaien. Hierbij zijn er rukwinden mogelijk tot 90 km/u. De wind ruimt naar het noordwesten en de maxima liggen rond 9 graden.
Vrijdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er vallen af en toe enkele buien, maar er is ook ruimte voor een streepje zon. Het wordt wat kouder bij 7 graden en er staat niet zo veel wind meer.
Een volgende storing bereikt onze regio tijdens het weekend met lichte regen. Nadien zijn er een aantal buien die vooral zondag het weer bepalen, al zijn er ook droge perioden. Na het weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied op, waarbij het vooral vanaf woensdag overwegend droog blijft, maar het wordt ook kouder met kans op grondvorst. (Michel Nulens - Meteoservices)
9441