Het weer: droger maar kouder na het weekend

Een depressie is weerbepalend voor het weekend. Na het weekend stijgt de luchtdruk geleidelijk aan en nemen de neerslagkansen af. Het wordt wel kouder en wolken kunnen nog domineren. Halfweg volgende week lijkt de zon de overhand te zullen krijgen, maar de nachten worden kouder.
Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Naar de avond toe worden de wolken dominant, maar het blijft meestal droog. Het kwik kan oplopen tot 20 graden en er staat een matige wind.
Morgen liggen de maxima rond 17 graden. Het is overwegend zwaar bewolkt en er kan af en toe wat lichte regen vallen. Later in de namiddag lijkt het droger te blijven.
Zondag wisselen opklaringen af met wolkenvelden. De wind kiest voor het noordoosten, waarbij koelere lucht over onze regio stroomt. De maxima komen uit op 15 graden.
Maandag is het meestal betrokken weer en de zon blijft achterwege. Het is wel overwegend droog en de maxima stagneren op 11 graden.
Dinsdag kan de zon doorbreken, al zijn er ook nog een aantal wolken. Het is eerder fris bij maxima rond 12 graden. De wind kiest voor het oosten.
De dagen nadien komen we steeds meer onder de invloed van een hogedrukgebied over Denemarken. Er wordt hierbij droge landlucht vanuit het oosten en later het zuidoosten aangevoerd. Vanaf donderdag krijgt de zon meer ruimte en kan het kwik wat hoger uitkomen, maar de nachten worden ook kouder.(Michel Nulens - Meteoservices)
8930