Het weer: wisselvallig vanaf donderdag

Door anticyclonale invloeden staat er droog en warm weer voor de boeg op korte termijn. In de tweede helft van de week kunnen depressies en storingen het weer gaan bepalen. Het wordt dan minder warm en de neerslagkansen nemen toe.
Vandaag is het vrij zonnig na de middag bij 20 graden. Er staat wel een matige west-noordwestenwind.
Morgen wordt het stralend zonnig weer. Na een koele ochtend bij minima rond 5 graden, kan het kwik klimmen tot 23 of 24 graden.
Donderdag neemt de bewolking vanuit het westen toe, later gevolgd door wat regen of enkele buien, vooral na de middag. Een donderslag is mogelijk. De maxima liggen rond 24 graden.
Vrijdag is het wisselvallig, fris en vrij winderig. Er vallen geregeld een aantal buien en het kwik stagneert op 17 graden.
Zaterdag is het vaak bewolkt, maar op een lokaal drupje regen na, blijft het meestal droog. De maxima liggen rond 19 graden .
Zondag is er wat meer zon en het is overwegend droog . Het kwik kan daarbij klimmen tot 21 graden .
Na het weekend is het licht wisselvallig met nu eens wat regen of enkele buien, dan weer wat zonneschijn. Het wordt niet echt koud bij maxima meestal in de buurt van 20 graden. Er lijkt een einde te zijn gekomen aan de droge periode. (Michel Nulens - Meteoservices)
7701