Het weer: zondagnacht veel regen

Verbonden aan een krachtige depressie die van zuidwest naar noordoost over onze regio schuift, brengt een actieve storing een flinke plens regen met zich mee. De meeste neerslag wordt in de nachtperiode verwacht, maar ook voordien staan regen en buien op het programma. De volgende dagen blijven de neerslagkansen hoog, maar vanaf het midden van de week zorgen drukstijgingen voor droger, zonniger en vooral ook warmer weer.
Vandaag is het zwaar bewolkt in de ochtend, maar op een lokaal drupje regen na, meestal droog. Stilaan zijn er enkele opklaringen, maar die worden na de middag afgewisseld met enkele buien. Maxima rond 16 graden en een meest matige zuidwestenwind.
Morgen zorgt een actieve storing voor somber weer met perioden van regen in de ochtend. Na de middag zijn er tijdelijk wat opklaringen mogelijk, maar de wolkenvelden zijn steeds in de meerderheid. Stilaan komen er buien opzetten, later intens met kans op lokaal onweer. Er staat een matige wind uit het noordoosten en de temperaturen stagneren op een graad of 14.
Zondagnacht vallen er eerst een aantal buien, lokaal met onweer. Nadien neemt de bewolking vlug toe en gaat het regenen. Er kan lokaal erg veel neerslag vallen. De weermodellen berekenen tot 21 mm hemelwater. Het koelt wel niet al te fel af bij minima rond 10 graden. De wind waait matig uit het zuiden tot het zuidoosten.
Maandag en dinsdag zijn de neerslagkansen hoog en is het vooral koud bij maxima slechts rond 11 of 12 graden. Vanaf halfweg volgende week wordt het droger en is er meer zon en vooral, het wordt terug wat warmer. (Michel Nulens - Meteoservices)
39842