Smurfentaart: uitvinding uit Boekt

Printversie van het berichtMail dit bericht naar een kennis
Dinsdag 13 maart 2018
Smurfentaart: uitvinding uit Boekt
Sinds vandaag staat Heusden-Zolder nog eens extra vermeld op Wikipedia en dat door het Eén-programma Iedereen Beroemd. Wekelijks gaat een reporter op zoek naar de oorsprong van dingen die nog niet in Wikipedia staan om ze vervolgens zelf aan te vullen. Vandaag wilde hij weten waar de smurfentaart vandaan komt. Bij de uitgevers van Ons Bakboek stuurden ze hem door naar Limburg en zo kwam hij in Heusden-Zolder terecht.

Hier stapte hij eerst binnen bij de Heusdense bakkers Schreurs en Theunis, maar hij werd pas echt op weg gezet in De Bloemelingen. Terwijl hij een stuk smurfentaart verorberde met de bewoners, bleek hij te zitten naast de vrouw van bakker Lucien Swinnen uit Boekt, dé uitvinder van de smurfentaart. En dus ging hij zoon Danny opzoeken, die hem het recept verklapte en ook vertelde dat zijn vader de inspiratie haalde tijdens een vakantie in Zwitserland. De slagroom, witte chocolade en bloemsuiker staan dan ook symbool voor sneeuw en de naam smurfen is gegeven omdat op dat ogenblik het Smurfenlied van Vader Abraham populair was. En dus staat nu Danny Swinnen met een smurfentaart op Wikipedia, dankzij Iedereen Beroemd.
Startpagina
Lettergrootte
Felicitaties & wensen
3/2
Voor: Raymond Claes
Van: Godelieve Hermans
Het vijftig jarig bestaan van de revue was dit jaar een grote topper IEDEREEN EEN DIKKE PROFICIAT. Doe zo nog vele jaren verder!!
27/1
Voor: Raymond Claes
Van: Tony Lespoix
Proficiat aan t Heusdens Volksteater voor 50 ste jubileum opvoering Van premiére gisteren t es zoe vér
15/1
Voor: Jimmy Stalmans
Van: Leon Maes
Bedankt JS Heating voor de snelle en correcte reparatie van onze verwarmingsketel. Dat is service!
29/9
Voor: Monique Mechelmans
Van: Marijke Mechelmans
Monique, nog even hard doorwerken en dan ben je klaar voor je nieuwe uitdaging "Pompon". Alvast heel veel succes met je nieuwe bloemenwinkel. Zus, ik ben trots op jou!