Boze oppositie over afschaffing voetpad

Boze oppositie over afschaffing voetpad

Bij de verkoop van bijna 8 ha industriegrond op de Schacht aan Glas Ceyssens Group had de N-VA bezwaar tegen de afschaffing van het voet- en fietspad dat een verbinding vormt tussen Mijnwerkerslaan en Kolderstraat. Ze vroeg zich ook af hoe het dan zit met de parking voor de multiculturele markt . "Er is onvoldoende onderzocht hoe dit pad gebruikt wordt," vond Simonne Janssens-Vanoppen. Ook Jan Jans van Vlaams Belang was daartegen omdat het pad veel gebruikt wordt door leerlingen die naar het Sint-Franciscuscollege gaan.

Volgens Bruno Buyse kan dit zomaar niet afgeschaft worden en moet er volgens de huidige regels een andere procedure gevolgd worden. Sonja Claes vroeg of de mogelijkheid onderzocht is om het voetpad te verleggen. "Voor de parking is er geen probleem," antwoordde schepen Schops, "we hebben in het kader van de vestiging van Muze sowieso een extra parking voorzien langs het zonnepanelenpark, dat via een doorsteek tegenover de huidige CVO-parking kan bereikt worden." Ook gaf hij toe dat eerst voorzien was om het voetpad te behouden op het bedrijfsterrein, maar dat zou verzekeringstechnisch een probleem geweest zijn. En ook verleggen is volgens hem niet haalbaar omdat op de alternatieve locatie het hoogteverschil met de Kolderstraat zo hoog is dat het met de fiets niet te overbruggen is.

"Kan het pad niet zoals langs het kanaal opengezet worden op de momenten dat het bedrijf niet werkt," suggereerde Tony Lespoix (Vlaams Belang). Uiteindelijk stemde alleen Bruno Buyse tegen, de rest van de oppositie onthield zich.39189