Kerststallenexpo is geopend

Kerststallenexpo is geopend

In Hof Ter Bloemen is vanavond de kerststallententoonstelling geopend. Daarmee toont de pas opgerichte Stichting Toontje Gilissen een deel van de colectie van wijlen Toontje. Het gaat om zowat 400 kerststallen uit alle delen van de wereld die de afgelopen weken door de vrijwilligers op een bijzonder aantrekkelijke manier zijn uitgestald in de ruimte achter de cafetaria van het woonzorgcentrum.

Julien Maebe
schetste de totstandkoming van de stichting en deze tentoonstelling. Erik Aerts, vriend en generatiegenoot van Toontje Gilissen, bracht de verzamelaar in herinnering en hij maakte ook enkele zijstappen naar de ontstaansgeschiedenis en de evolutie van het kerstverhaal en dus de afbeeldingen ervan. Curator Guido Aerts maakte de aanwezigen wegwijs in de tentoonstelling, waarna burgemeester Mario Borremans - die zijn lof voor het project niet onder stoelen of banken stak - samen met de weduwe van Toontje Gilissen het symbolische lint doorknipte.
Tot en met 26 december is iedereen dagelijks van 14 uur tot 17u30 welkom om de kerststallen te bewonderen. De toegang is gratis, er staat een spaarvarken om de kosten van de stichting te helpen dekken. (meer foto's)
38457