Lindeman (tijdelijk) opgelucht na schorsing Remo

Printversie van het berichtMail dit bericht naar een kennis
Donderdag 7 december 2017
Lindeman (tijdelijk) opgelucht na schorsing Remo
Verschillende inwoners van de wijk Lindeman reageren (tijdelijk) opgelucht nu de Raad van State het ruimtelijk uitvoeringsplan dat de Group Machiels had gekregen voor zijn project op het Remo-stort, heeft geschorst. Met dat ruimtelijk uitvoeringsplan had de Vlaamse regering zowat 25 ha natuurgebied ingekleurd als industriezone. Maar de Limburge Milieukoepel en de eigenaars van een aangrenzend perceel vonden dat niet kunnen omdat een deel van de zone - een 3-tal ha - bestaat uit Europees Habitatgebied met een waardevolle populatie zomereiken. De Raad van State volgt dat en schorst het ruimtelijk uitvoeringsplan.

Een schorsing is evenwel een tijdelijke beslissing, of er ook een vernietiging komt, beslist de Raad volgend jaar. Group Machiels blijft achter zijn 'Closing the Circle' project staan en wijst op de jobs, het verwijderen van het afval, het opwekken van energie en achteraf het herstel van een nog groter natuurgebied. De buurt daarentegen vreest onder meer voor geurhinder en verkeersoverlast en dat de exploitatie veel langer zal duren dan 20 jaar. Ondertussen gaat de procedureslag voort. (foto Marcel Gybels)
Startpagina
Lettergrootte
Felicitaties & wensen
3/2
Voor: Raymond Claes
Van: Godelieve Hermans
Het vijftig jarig bestaan van de revue was dit jaar een grote topper IEDEREEN EEN DIKKE PROFICIAT. Doe zo nog vele jaren verder!!
27/1
Voor: Raymond Claes
Van: Tony Lespoix
Proficiat aan t Heusdens Volksteater voor 50 ste jubileum opvoering Van premiére gisteren t es zoe vér
15/1
Voor: Jimmy Stalmans
Van: Leon Maes
Bedankt JS Heating voor de snelle en correcte reparatie van onze verwarmingsketel. Dat is service!
29/9
Voor: Monique Mechelmans
Van: Marijke Mechelmans
Monique, nog even hard doorwerken en dan ben je klaar voor je nieuwe uitdaging "Pompon". Alvast heel veel succes met je nieuwe bloemenwinkel. Zus, ik ben trots op jou!