Het weer: winters weekend!

Printversie van het berichtMail dit bericht naar een kennis
Dinsdag 5 december 2017
Het weer: winters weekend!
Onder impuls van een hogedrukgebied met kern over het zuiden van Europa, staat er droog weer op het programma. Storingen zijn echter dichtbij en brengen vooral wolkenvelden met zich mee. Het hogedrukgebied maakt de volgende dagen plaats voor depressies en storingen, waarbij de neerslagkansen toenemen. Op het einde van de week wordt het bovendien kouder, waardoor de neerslag een winters karakter krijgt.
Morgen verloopt de ochtend grijs en somber. Het is bovendien nevelig en een enkel drupje motregen is hier en daar niet uitgesloten. Na de middag kan de bewolking wat breken en is een lokaal streepje zon mogelijk. Tegen de avond worden de opklaringen wat breder. Het kwik bereikt gemiddeld 8 graden en de zuidwestenwind waait meestal matig.
Donderdag zijn er enkele opklaringen in de ochtend. Nadien wordt het al vlug zwaar bewolkt en na de middag gaat het regenen vanuit het westen. Maxima rond 9 graden.
Vrijdag stroomt koude lucht over onze streken en het kwik blijft dan ook steken op een graad of 5. Er valt een aantal buien, die soms winters zijn. Er staat bovendien een gure wind.
Zaterdag schuiven buien van over de Noordzee naar onze streken. Deze buien kunnen bij momenten vergezeld zijn van sneeuw of natte sneeuw. Het is koud bij 4 graden en de wind voelt guur aan.
Zondag is het koud in de ochtend met op veel plaatsen lichte vorst. Opklaringen maken plaats voor toenemende wolken en na de middag gaat het regenen. Tijdelijk kan er natte sneeuw vallen.
Na het weekend houdt het koude weer aan met kans op winterse neerslag. Wanneer de neerslag tijdens de nacht valt kan dat gewoonweg sneeuw worden, overdag is dat regen en sneeuw gemengd of natte sneeuw. De maxima liggen meestal rond een graad of 5 en tijdens de nacht daalt het kwik tot waarden rond het vriespunt. (Michel Nulens- Meteoservices)
Startpagina
Lettergrootte
Felicitaties & wensen
3/2
Voor: Raymond Claes
Van: Godelieve Hermans
Het vijftig jarig bestaan van de revue was dit jaar een grote topper IEDEREEN EEN DIKKE PROFICIAT. Doe zo nog vele jaren verder!!
27/1
Voor: Raymond Claes
Van: Tony Lespoix
Proficiat aan t Heusdens Volksteater voor 50 ste jubileum opvoering Van premiére gisteren t es zoe vér
15/1
Voor: Jimmy Stalmans
Van: Leon Maes
Bedankt JS Heating voor de snelle en correcte reparatie van onze verwarmingsketel. Dat is service!
29/9
Voor: Monique Mechelmans
Van: Marijke Mechelmans
Monique, nog even hard doorwerken en dan ben je klaar voor je nieuwe uitdaging "Pompon". Alvast heel veel succes met je nieuwe bloemenwinkel. Zus, ik ben trots op jou!