Het weer: winters weekend!

Printversie van het berichtMail dit bericht naar een kennis
Dinsdag 5 december 2017
Het weer: winters weekend!
Onder impuls van een hogedrukgebied met kern over het zuiden van Europa, staat er droog weer op het programma. Storingen zijn echter dichtbij en brengen vooral wolkenvelden met zich mee. Het hogedrukgebied maakt de volgende dagen plaats voor depressies en storingen, waarbij de neerslagkansen toenemen. Op het einde van de week wordt het bovendien kouder, waardoor de neerslag een winters karakter krijgt.
Morgen verloopt de ochtend grijs en somber. Het is bovendien nevelig en een enkel drupje motregen is hier en daar niet uitgesloten. Na de middag kan de bewolking wat breken en is een lokaal streepje zon mogelijk. Tegen de avond worden de opklaringen wat breder. Het kwik bereikt gemiddeld 8 graden en de zuidwestenwind waait meestal matig.
Donderdag zijn er enkele opklaringen in de ochtend. Nadien wordt het al vlug zwaar bewolkt en na de middag gaat het regenen vanuit het westen. Maxima rond 9 graden.
Vrijdag stroomt koude lucht over onze streken en het kwik blijft dan ook steken op een graad of 5. Er valt een aantal buien, die soms winters zijn. Er staat bovendien een gure wind.
Zaterdag schuiven buien van over de Noordzee naar onze streken. Deze buien kunnen bij momenten vergezeld zijn van sneeuw of natte sneeuw. Het is koud bij 4 graden en de wind voelt guur aan.
Zondag is het koud in de ochtend met op veel plaatsen lichte vorst. Opklaringen maken plaats voor toenemende wolken en na de middag gaat het regenen. Tijdelijk kan er natte sneeuw vallen.
Na het weekend houdt het koude weer aan met kans op winterse neerslag. Wanneer de neerslag tijdens de nacht valt kan dat gewoonweg sneeuw worden, overdag is dat regen en sneeuw gemengd of natte sneeuw. De maxima liggen meestal rond een graad of 5 en tijdens de nacht daalt het kwik tot waarden rond het vriespunt. (Michel Nulens- Meteoservices)
Startpagina
Lettergrootte
Felicitaties & wensen
23/8
Voor: Maria Claes
Van: Jean Peeters
Van harte een gelukkige verjaardag gewenst.
28/5
Voor: Mady Celis
Van: Heidi Eggen
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Maak er een super leuke dag van. 29/05
7/4
Voor: Willy en Simonne Hody-Aerts
Van: Nathalie Hody
op 10 april 2018, zijn jullie 50 jaar getrouwd!! een dikke proficiat !! Nog vele mooie jaren samen!
2/4
Voor: Okra Heusden Vereniging
Van: Frans en Jacqueline Hermans cupers
Een dikke proficiat aan okra en ? dat ze er toch aan gedacht hadden om de paashaas te bestellen voor iedere aanwezige bij de wijding van de fietsen op paasmaandag een fijne verrassing Alice Frans en Jacqueline