Het weer: hogere temperaturen

Onder invloed van een opbouwend hogeluchtdrukgebied kan de zon de volgende dagen meer tevoorschijn komen. Bijgevolg komt het ook het kwik wat hoger uit. De neerslagkansen zijn daarbij eerder lag tot na het weekend.
Vandaag domineren wolkenvelden vaan het weerbeeld en de zon is eerder schaars. Het is echter wel droog en de maxima liggen rond 17 graden. Er staat hierbij een zwak briesje uit het zuidwesten.
Morgen kan de zon geregeld tevoorschijn komen en dat heeft zijn invloed op het kwik. De maxima klimmen richting 20 graden en met een zwakke zuidelijke wind, voelt het vrij aangenaam aan.
Vrijdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Een zwakke storing zorgt tijdelijk voor meer wolken, maar neerslag van betekenis wordt er niet verwacht. Het is vrij zacht bij maxima rond 19 graden.
Tijdens het weekend blijft het droog en de zon is geregeld van de partij. Het kwik kan vooral op zondag een aangename waarde bereiken bij gemiddeld 22 graden. De wind is nauwelijks voelbaar, wat het allemaal nog een stuk aangenamer maakt. (Michel Nulens - Meteoservices)35585