Het weer: het wordt warmer

Onstabiele luchtstromingen verbonden aan een depressie nabij Schotland bepalen het weerbeeld in onze streken. De kans op buien of tijdelijk wat regen is nog steeds aanwezig. Er wordt echter warmere lucht aangevoerd, waardoor het kwik wat hoger kan uitkomen.
Vandaag bevindt een storing zich erg dicht bij onze regio en wolkenvelden domineren. Een drupje regen is daarbij niet uitgesloten, maar meestal blijft het droog. Af en toe kan de zon ook even doorbreken, maar dit is slechts sporadisch. De maxima liggen rond 24 graden. In de avond en nacht is er kans op een onweersbui.
Morgen blijft het meestal droog met een afwisseling van wolken en opklaringen. Het kwik haalt een graad of 24 en de wind wakkert na de middag aan tot matig.
Maandag is het droog en vrij zonnig. Met een zwak briesje uit het zuiden wordt warme lucht aangevoerd en kan het kwik oplopen tot 25 graden.
Dinsdag is het zonnig in de ochtend, maar nadien komen er buien opzetten. Vooral na de middag is er kans op een aantal stevige buien, die worden vergezeld van onweer. Maxima rond 24 graden.
De volgende dagen blijven de temperaturen relatief hoog bij 23 of 24 graden. De kans op buien is echter ook groot. Het weekend lijkt echter droog te gaan verlopen. 34999