vzw Suyana kan een steuntje gebruiken

vzw Suyana kan een steuntje gebruiken

Het gaat goed met de vzw Suyana, de organisatie waarvoor Liesbet Willems zich sinds jaar en dag inzet in Peru. Ondertussen woont Liesbet terug in onze contreien, maar van hieruit werkt ze nog keihard door aan de projecten. De vele initiatieven en giften leverden vorig jaar ongeveer 113.000 euro op. Een deel daarvan is in Heusden-Zolder bijeengebracht. Daarnaast wordt er blijvend inhoudelijke steun geboden vanuit België, zeker nu Padma - dat psychologische ondersteuning biedt aan de meest kwetsbaren - volledig in handen is van de lokale bevolking.

Om de twee weken wordt via Skype overleg gepleegd. Vorig jaar zijn liefst 454 nieuwe begeleidingen gestart. Die gaan over seksueel misbruik, geweld, opvoedings- en relatieproblemen, angst- en gedragsstoornissen, verslaving, ... Een kleine 100 kinderen en jongeren maakte gebruik van de speelpleinwerking. In opvangethuis Casa Hogar vangen zusters een 20-tal kinderen op, hun ouders zijn niet meer in staat voor hen te zorgen. Maar ook die kinderen hebben heel wat bijkomende problemen. Eveneens worden leerlingen met problemen uit secundaire scholen opgevangen.

Ook Puriy, dat de gekende kinderschoentjes maakt, kan op inhoudelijke en logistieke steun rekenen. Vorig jaar had Puriy naast de verkoop extra financiële ondersteuning nodig vanuit België. En toch verkopen de schoentjes hier zeer goed. Er is dus permanent geld nodig om de projecten in stand te houden of uit te breiden. De spaghettidag nu zaterdagmiddag én -avond in Muze is daarvoor een belangrijk instrument. Inschrijven kan tot en met morgen, norbert.willems [!] skynet.be of 0473 11 94 66.34451