N-VA haalt uit naar 'meerderheid in wurggreep'

Printversie van het berichtMail dit bericht naar een kennis
Vrijdag 19 mei 2017
N-VA haalt uit naar 'meerderheid in wurggreep'
De N-VA haalt vandaag scherp uit naar de meerderheid nadat die gisteren de motie over de eventuele stemming rond de invoering van de doodstraf in Turkije, zonder meer van de agenda haalde. Volgens de N-VA wijst dat op de verdeeldheid in de meerderheid. "Als schepen Özdemir weigert zich uit te spreken tegen de Turkse doodstraf zit de burgemeester vast. Hij kan de meerderheid niet breken door anders te stemmen dan de schepen. Nochtans is veiligheid de bevoegdheid van de burgemeester en wil hij dus zeker zo hard als wij dat de miserie van een Turks referendum over de doodstraf ons allen bespaard blijft. Maar schepen Özdemir zette hem klem en schepen Tielens moest het van de agenda halen."

De N-VA daagt de burgemeester en de schepen uit om haar ongelijk te bewijzen en zich samen principieel uit te spreken tegen de doodstraf en ook tegen de stemming daarover bij ons. En de partij vervolgt: "Sinds wij het koolmijnplan op de agenda plaatsten, werken de burgemeester en de schepen zeer zichtbaar samen: meer controle op trouwstoeten, samen overleg met de Turkse gemeenschap, samen een initiatief om Turkse teksten te laten opkuisen op containers. Dat is een goede zaak. Nu nog samen uitspreken tegen de doodstraf."
Startpagina
Lettergrootte
Felicitaties & wensen
22/6
Voor: Frans Hermans
Van: Jacqueline Cupers
Heel veel goede wensen voor jouw verjaardag op zaterdag 24/06 en een grote proficiat hierbij ook van je veel goede wensen voor jouw verjaardag Frans op 24/06 ,dikke proficiat ,veel fietsgenot fijne gezonde jaren van Jacqueline Veerle en Kurt
3/5
Voor: Ronny Claes
Van: Johan Claes
Proficiat met je 57 ste verjaardag!
28/4
Voor: marijke bloemen
Van: els winters
er is weer bijna een jaartje om. Proficiat met je verjaardag oude patient van neerpelt
25/2
Voor: JANG GERITS
Van: BUREN DE DRIJ DREVEN
WIJ WENSEN JANG NOG EEN DIKKE PROFICIAT MET ZIJN 90ste VERJAARDAG. GENIET ERVAN!