N-VA haalt uit naar 'meerderheid in wurggreep'

Printversie van het berichtMail dit bericht naar een kennis
Vrijdag 19 mei 2017
N-VA haalt uit naar 'meerderheid in wurggreep'
De N-VA haalt vandaag scherp uit naar de meerderheid nadat die gisteren de motie over de eventuele stemming rond de invoering van de doodstraf in Turkije, zonder meer van de agenda haalde. Volgens de N-VA wijst dat op de verdeeldheid in de meerderheid. "Als schepen Özdemir weigert zich uit te spreken tegen de Turkse doodstraf zit de burgemeester vast. Hij kan de meerderheid niet breken door anders te stemmen dan de schepen. Nochtans is veiligheid de bevoegdheid van de burgemeester en wil hij dus zeker zo hard als wij dat de miserie van een Turks referendum over de doodstraf ons allen bespaard blijft. Maar schepen Özdemir zette hem klem en schepen Tielens moest het van de agenda halen."

De N-VA daagt de burgemeester en de schepen uit om haar ongelijk te bewijzen en zich samen principieel uit te spreken tegen de doodstraf en ook tegen de stemming daarover bij ons. En de partij vervolgt: "Sinds wij het koolmijnplan op de agenda plaatsten, werken de burgemeester en de schepen zeer zichtbaar samen: meer controle op trouwstoeten, samen overleg met de Turkse gemeenschap, samen een initiatief om Turkse teksten te laten opkuisen op containers. Dat is een goede zaak. Nu nog samen uitspreken tegen de doodstraf."
Startpagina
Lettergrootte
Felicitaties & wensen
7/4
Voor: Willy en Simonne Hody-Aerts
Van: Nathalie Hody
op 10 april 2018, zijn jullie 50 jaar getrouwd!! een dikke proficiat !! Nog vele mooie jaren samen!
2/4
Voor: Okra Heusden Vereniging
Van: Frans en Jacqueline Hermans cupers
Een dikke proficiat aan okra en ? dat ze er toch aan gedacht hadden om de paashaas te bestellen voor iedere aanwezige bij de wijding van de fietsen op paasmaandag een fijne verrassing Alice Frans en Jacqueline
3/2
Voor: Raymond Claes
Van: Godelieve Hermans
Het vijftig jarig bestaan van de revue was dit jaar een grote topper IEDEREEN EEN DIKKE PROFICIAT. Doe zo nog vele jaren verder!!
27/1
Voor: Raymond Claes
Van: Tony Lespoix
Proficiat aan t Heusdens Volksteater voor 50 ste jubileum opvoering Van premiére gisteren t es zoe vér