Veel volk en sfeer op Mijn-Kracht

Veel volk en sfeer op Mijn-Kracht

Mijn-Kracht was dit jaar nog meer dan de eerste editie een schot in de roos. De weersomstandigheden zaten mee, maar het programma was nog veel meer uitgewerkt dan vorig jaar. De tentoonstellingen kregen veel volk over de vloer, de mijnfoto's van Tony Van Galen werden druk bezocht en ook heel wat mensen wilden kennismaken met de camera obscura van Johny Vekemans in de gouden zeecontainer. Live-muziek viel er overal te horen, buiten in de tent, binnen Luchtfabriek op twee verschillende podia, de nadruk lag daarbij op ambiance.

Vanuit het reuzenrad kon je het festival vanuit de hoogte bekijken, maar er waren ook een ouderwetse draaimolen en globo swing. Kinderen konden creatief zijn met het zandtapijt van Het Berenhuis of al fietsend hun schilderij maken. Ze maakten kennis met karts, reden op elektrische motoren en bmx-fietsjes van Terlamen.

En de groteren mochten het in een Renault Twizzy proberen op een behendigheidsparcours. Behendig moest je ook zijn in De Centrale waar dorpsgenoot Kurt Vanvelk van Drone-Partner en zijn collega's iedereen introduceerden in de kunst van het besturen van een drone. En zowaar, uw fiere dienaar mocht er zijn diploma behalen. Wellicht is niemand op zijn honger of dorst blijven zitten, want de vele foodtrucks hadden een breed aanbod en het was er bij momenten aanschuiven. Wellicht kan de jonge traditie van Mijn-Kracht niet meer gestopt worden ... (meer foto's)33052