Mijn-kracht: foto's met de put in de hoofdrol

Printversie van het berichtMail dit bericht naar een kennis
Donderdag 20 april 2017
Mijn-kracht: foto's met de put in de hoofdrol
Mijn-Kracht wordt ook dit jaar opgefleurd met een aantal exposities en die staan natuurlijk in het teken van de mijnen. Blikvanger is de fototentoonstelling van Tony Van Galen die de erfgoedcel Mijn-Erfgoed organiseert in de mezzanine van ZLDR Luchtfabriek. Tony was fotograaf voor Het Laatste Nieuws in de woelige periode van de mijnsluitingen en het verzet daartegen. Zijn zwart-wit foto's hebben een grote artistieke en historische waarde, ze worden gecombineerd met video's van getuigenissen van de mensen op de foto. De expo wordt vrijdagavond om 19 uur geopend met de fotograaf en een aantal figuren van de foto's. De foto boven is van de woelige betoging voor de hoofdzetel in Houthalen. Mijnwerkers hadden helm, schild en matrak van een rijkswachter afgenomen, andere koolputters namen nadien de man in bescherming.

Tijdens Mijn-Kracht en nadien tot 1 mei loopt in de badzaal van CeDuBo de tentoonstelling met foto's van Jos Coenen over de mijnterrils. In ZLDR Luchtfabriek kun je foto's van Simon Lenskens bekijken over de mijnen in Peru. In de badzaal van CeDuBo toont Jean De Schutter een greep uit de ludieke preventie-affiches die hij destijds maakte om de mijnwerkers op de gevaren te wijzen. Op het Marktplein staat de gouden zeecontainer met daarin de foto's die Johnny Vekemans maakte met de camera obscura.
Startpagina
Lettergrootte
Felicitaties & wensen
22/6
Voor: Frans Hermans
Van: Jacqueline Cupers
Heel veel goede wensen voor jouw verjaardag op zaterdag 24/06 en een grote proficiat hierbij ook van je veel goede wensen voor jouw verjaardag Frans op 24/06 ,dikke proficiat ,veel fietsgenot fijne gezonde jaren van Jacqueline Veerle en Kurt
3/5
Voor: Ronny Claes
Van: Johan Claes
Proficiat met je 57 ste verjaardag!
28/4
Voor: marijke bloemen
Van: els winters
er is weer bijna een jaartje om. Proficiat met je verjaardag oude patient van neerpelt
25/2
Voor: JANG GERITS
Van: BUREN DE DRIJ DREVEN
WIJ WENSEN JANG NOG EEN DIKKE PROFICIAT MET ZIJN 90ste VERJAARDAG. GENIET ERVAN!